Telenet Giants Antwerp werkt vanavond zijn zesde wedstrijd in dertien dagen en in de voorronde van de Champions League af. “Na een 5 op 5 willen we vanavond ons in het Poolse Rosa Radom kwalificeren voor de groepsfase van de Champions League,” zei Dennis Donkor bij aankomst in het kleine en pittoreske stadje.
Na dubbele winst tegen de Zweedse kampioen Lulea en de Russische miljoenenploeg Nizhny Novogorod zegevierden (75-69) onze Giants ook afgelopen vrijdag versus Rosa Radom in de heenwedstrijd van de beslissende voorronde.  Een spaarpotje van zes punten stelt niet veel voor in het basketbal. De selectie van Telenet Giants Antwerp gaat vanavond tegen Kevin Punter, Patrick Auda en co. dan ook vol aan de bak voor een derde opeenvolgende zege on the road in de voorronde van de Champions League. Voor een goed begrip: als de Giants niet winnen is verlies met minder dan zes punten of een gelijkspel voldoende voor kwalificatie.
Als Telenet Giants Antwerp zich kwalificeert voor de Champions League wacht vanaf 10 oktober een attractieve groep met Venetië, Strasbourg, Ljubljana, Banvit, Bayreuth, AEK Athene en waarschijnlijk Estudiantis Madrid. Als onze Giants het niet halen komt het vanaf 18 oktober in de FIBA Europe Cup uit.
Taylor Kalinoski (knie) trainde mee en komt vanavond waarschijnlijk in actie. Aleksander Marelja is echter onzeker. Onze Servische power forward/center liep in de slotfase van de partij tegen Rosa Radom een knieblessure op. Vandaag wordt duidelijk of hij inzetbaar is. Wie de wedstrijd live wil volgen kan terecht op de website: www.championsleague.basketball. #samengiants #giantsfever #weneedyou