Telenet Giants Antwerp is de tweede ronde van de Euromillions League met een knappe overwinning gestart. Onze Giants wonnen na een spectaculaire partij en na een 52-59 achterstand halfweg immers met 101-90 van Limburg United. Meteen goed voor een 6 op 8 in de EuroMillions League!
De start was flitsend en via Owen Klassen en kapitein Dave Dudzinski ging het snel naar 17-6. Limburg United liet echter niet begaan en herstelde via de met bommen uitpakkende Jack Gibbs en Jalen Jenkins het evenwicht: 27-29 na het eerste kwart.
Defensief zat het in het tweede schuifje niet snor bij de Giants. Gelukkig was dat offensief wel het geval. Via een weer energieke Vincent Kesteloot en Vic Sanders bleef Telenet Giants Antwerp wel in het spoor van Limburg United. In de slotminuten van de eerste helft ging het via Jared Wilson-Frame, Jack Gibbs en Kameron Chatman wel naar een 52-59 Limburgse voorsprong.
In het derde schuifje was Telenet Giants Antwerp defensief wel scherp. Limburg United scoorde slechts 11 punten en met een 26-11 tussenspurt ging het dan ook naar een 78-70 Antwerpse bonus. De Lotto Arena ging uit de bol en was klaar voor het slotkwart.
Telenet Giants Antwerp ging collectief op zijn elan door, maar een sterk Limburg United wilde niet plooien. De met een double-double uitpakkende Hans Vanwijn (14 punten, 11 rebounds) loodste met topschutter Vincent Kesteloot, Dave Dudzinski en Vic Sanders de Giants na een zinderende partij mee naar de winst.
Vincent Kesteloot dunkte op een belangrijk moment en Ibrahima Fall Faye, die de century lukte, pakte op een cruciaal ogenblik met een indrukwekkend blockshot uit. Ook in de rebound was Telenet Giants Antwerp enorm dominant: 38-22!
Veel tijd om te recupereren is er echter niet voor Dennis Donkor en zijn ploegmaats. Dinsdag (20 uur) vat immers de terugronde van de Champions League aan. Telenet Giants Antwerp ontvangt in de Lotto Arena het Spaanse San Pablo Burgos.
Telenet Giants Antwerp-Limburg United 101-90
Telenet Giants Antwerp:
 Klassen 17, Donkor 0, Sanders 17, Bleijenbergh 0,  Kesteloot 22, Dudzinski 20, Fall Faye 5, Rupnik 6, Vanwijn 14
Limburg United: Brown 5, Chatman 11, Jenkins 24, Wilson-Frame 13, Mukubu 9, Depuydt 3, Lesuisse 0, Gibbs 22 , Kuta 1, Dammen 2
Kwarts:
25-27, 27-32, 26-11, 23-20
#Samengiants #TelenetGiantsAntwerp