Telenet Giants Antwerp heeft een applicatie ingediend voor de EuroCup. De EuroCup is een organisatie van de Euroleague en is naast de Europe Cup (FIBA) en Basketball Champions League (FIBA) een piste voor onze Europese campagne van volgend seizoen. Belgian Lion Sam Van Rossom won met Valencia de EuroCup in 2014 en 2019.

De ploeg van coach Christophe Beghin is op dit moment al zeker van een stek in de groepsfase van de Europe Cup (FIBA), maar Telenet Giants Antwerp vroeg ook een wildcard aan bij de Champions League (FIBA). Omdat we in maart bij het stopzetten van de Belgische competitie derdes stonden, komen we niet rechtstreeks in aanmerking voor een BCL-ticket, maar als bekerwinnaar hebben we een aanvraag ingediend voor een BCL-wildcard. Oostende en Mons kregen een ticket aangezien zij op het moment dat de EuroMillions League definitief werd stopgezet op de eerste en tweede stek stonden. De laatste twee seizoen kwamen we uit in de Champions League (met een bronzen medaille in 2019!).

Naast de aanvraag voor een BCL-wildcard heeft Telenet Giants Antwerp nu ook een applicatie ingediend voor de EuroCup (Euroleague).

In de loop van deze maand krijgt Telenet Giants Antwerp informatie van BCL en EuroCup en weten we of we al dan niet worden toegelaten in één van deze twee Europese competities! Onze Giants spelen volgend seizoen 2020-2021 sowieso Europees, dat is een feit! Nog even afwachten in welke competitie (Europe Cup (FIBA)/Champions League (FIBA)/EuroCup (Euroleague))!