PERSCOMMUNIQUÉ – Zorgverleners verdienen nu meer dan ooit alle respect. Zij staan steeds klaar om mensen te helpen en staan vandaag in de frontlinie in deze ‘Coronatijden’. Bij basketbaleersteklasser en bekerwinnaar Telenet Giants Antwerp leven ze heel erg mee met alle zorgverleners en willen ze de gezondheidssector – en ZNA (Ziekenhuis Netwerk Antwerpen) in het bijzonder – op een speciale manier bedanken: met een thuiswedstrijd in het teken van de zorg, volgend seizoen weliswaar.

“Als club willen graag iets terug doen en de gezondheidssector een keer in the picture zetten,” zegt Björn Verhoeven, de kersverse nieuwe voorzitter van Telenet Giants Antwerp. “Het is bewonderingswaardig wat voor werk de zorgverleners allemaal verzetten, zeker nu in deze uitzonderlijke periode.”

“Bij aanvang van het nieuwe seizoen 2020-2021 zetten we daarom graag een thuiswedstrijd van Telenet Giants Antwerp in de Lotto Arena in het teken van de zorgverlening. We willen verpleegkundigen, zorgkundigen, artsen en alle andere ziekenhuismedewerkers bedanken voor hun dagelijkse inzet en volharding. We schenken daarom 1000 tickets aan ZNA-medewerkers en hun partner voor onze eerstvolgende thuiswedstrijd met publiek. Een concrete datum kunnen we in deze huidige omstandigheden nog niet meedelen. Wat al wel vaststaat, is dat deze wedstrijd in het teken zal staan van deze helden. We gaan hen met de club uitvoerig en uitbundig danken.”

ZNA omvat drie algemene en zes gespecialiseerde ziekenhuizen, twee medische centra en een woonzorgcentrum in de provincie Antwerpen. Hiermee is het Antwerpse ziekenhuisnetwerk de grootste zorgverstrekker van ons land. Er werken zo’n 6.500 mensen die dag in, dag uit voor ons klaarstaan.