Na een een lange reisdag – twee vluchten (tussenstop in Warschau, Polen) en een lange busrit – arriveerden onze Giants vanavond in Panevezys, de op vier na grootste stad van Litouwen, voor de EuroCup-wedstrijd van morgenavond.

De selectie van coach Christophe Beghin neemt het woensdag 21 oktober om 18u Belgische tijd op tegen BC Lietkabelis voor de vierde speeldag van de Europese campagne. De Litouwers hebben net zoals ons een slechte start gemaakt en hebben ook nog niet kunnen winnen. In het sterke Litouwse LKL kent Lietkabelis wel een knappe start en telt het 4 op 6. In de kern zit onder meer de 2m11 grote Kroaat Marin Maric (ex-Oostende en ex-Okapi Aalstar).

Met het oog op de vierde plaats in onze poule moeten we morgenavond winnen. 40 minuten presteren is de boodschap! “Winnen we, dan blijven we in contact met de vierde plaats. Het zou tevens een mentale opkikker zijn,”  zegt coach Beghin. De eerste vier van iedere poule zijn gekwalificeerd voor de Last 16 van de EuroCup.

Lietkabelis is geen onbekende tegenstander. Twee seizoen geleden, in seizoen 2018-2019, speelde Telenet Giants Antwerp – toen nog in de Champions League – tweemaal tegen de Litouwers. Onze Giants wonnen toen tweemaal met nipte cijfers. Hopelijk kunnen we morgen die zegereeks verder doortrekken!

 

PROGRAMMA 4e SPEELDAG

Lietkabelis (LT) – Telenet Giants Antwerp
Bologne (IT) – AS Monaco (MC)
Krasnodar (RUS) – Andorra (AD)