6.000 toeschouwers zagen in Vorst Nationaal Telenet Giants Antwerp een verdiende zege in de finale van de Beker van België en versus Oostende boeken. Voor de Sinjoren in de achtste finale meteen een vijfde Cup in de clubgeschiedenis.
Vooral via een stek Desonta Bradford, een energieke Spencer Butterfield en een efficiënt begonnen Ivan Marinkovic stuwden de Giants naar een sterk openingskwart. Bradford verdween, net zoals Jean-Marc Mwema, met foutenlast wel vroegtijdig uit de partij. Telenet Giants Antwerp had vanaf het begin van de wedstrijd dan ook de leiding op het scorebord: 25-17 na het eerste kwart.  
Ook in het tweede schuifje bleven de Giants aan de leiding. Oostende zag Olivier Troisfontaines en Pierre-Antoine Gillet wel met driepunters uitpakken maar Telenet Giants Antwerp trok wel met een 41-35 bonus naar de kleedkamer.
 In het derde kwart kwamen de West-Vlamingen even op voorsprong. Een fysiek sterk Telenet Giants Antwerp  liet echter niet begaan en ging op zijn elan verder: 62-57. Vooral via Spencer Butterfield. Met bommen en veel energie was hij de inspirator van de bonus van Giants. Butterfield moest met een zware knieblessure jammer genoeg wel het parket vroegtijdig verlaten. Voor de Sinjoren een zwaar verlies. De Giants waren uiteraard aangeslagen, maar tankten tocht collectief vertrouwen. Thijs De Ridder, Desonta Bradford, Regie Upshaw en de met 7 op 7 vrijworpen uitpakkende Brandon Anderson loodsen de Giants na 71-61 dan ook naar een 77-71 zege. Telenet Giants Antwerp domineerde tevens de rebound: 41-24.
Het feestje bij de vele Antwerpse fans begon in Vorst Nationaal en kreeg in de Heylen Vastgoed Basket Campus in Merksem nog een bangelijk vervolg.

Antwerp Giants-Oostende 77-71

Kwarts: 25-17, 16-18, 21-22, 15-14
Antwerp Giants:
Anderson 7, Smout 0, Bradford ,18, D’Espallier 2, De Ridder 13, Marinkovic 10 , Rogiers 0, Butterfield 18, Mwema 0, Upshaw 9
Oostende:
Tyree 13,  van der vuurst 7, Jovanovic 7, Bleijenbergh 9, Barcello 0, Buysschaert 0, Thurman 0 , Bratanovic 0 , Djordjevic 0, Gillet 18, Troisfontaines 17