De Belgian Lions werken eind juli een zomerstage af in Louvain-La-Neuve. Giants Vincent en Vrenz zitten bij de 35-koppige preselectie. Ook ex-Giants Hans Vanwijn (Dijon, FRA), Ismaël Bako (Asvel, FRA), Thomas Akyazili (Bahcesehir, TUR), Maxime De Zeeuw (Obradoiro, ESP), Yoeri Schoepen (Spirou Charleroi), Dorian Marchant (Okapi Aalstar) en Jean-Marc Mwema (Filou Oostende) zijn opgeroepen.

De doelstellingen van de zomerstage zijn duidelijk vastgelegd. Eerst en vooral worden de spelers klaargestoomd voor het nieuwe seizoen, met de nodige aandacht voor blessurepreventie. Het kamp is een ideaal moment om de nationale ploeg opnieuw samen te brengen en het momentum te behouden dat doorheen het seizoen werd opgebouwd. Daarnaast wordt er ook gedacht aan de toekomst en sluiten talentvolle spelers uit de jeugdselecties aan bij de wijde preselectie. Er wordt voornamelijk toegewerkt naar de window van november (in Tsjechië en Litouwen) en de window van februari 2021 (thuis tegen Denemarken en Tsjechië).

“Het doel is ook om het momentum van de gewonnen wedstrijden tegen Litouwen en Denemarken in februari te behouden”, zegt General Manager van de Lions, Raphaël Obsomer. “De Lions bekleden momenteel de leidersplaats in de poule, op jacht naar een vijfde opeenvolgende kwalificatie voor het Europees Kampioenschap. Net zoals de stage vorig jaar in Servië, wordt er met verschillende generaties gewerkt om de jonge talenten ook klaar te stomen voor de toekomst.”

Selectie: 
Emmanuel Lecomte, Jonathan Tabu, Retin Obasohan, Quentin Serron, Jean Salumu, Alex Libert, Vincent KestelootHans VanwijnJean-Marc Mwema, Pierre-Antoine Gillet, Maxime De Zeeuw, Khalid Boukichou, Kevin Tumba, Sam Van Rossom, Ismaël BakoVrenz Bleijenbergh, Haris Bratanovic, Loïc Schwartz, Sander Van Caeneghem, Dorian Marchant, Yannick Desiron, Simon Buysse, Leander Dedroog, Thomas Akyazili, Tim Lambrecht, Seppe D’Espallier, Ajay Mitchell, Servaaes Buysschaert, Aubin Gateretse, Toumani Camara, Elias Lasisi, Yoeri Schoepen, Terry Deroover, Jonas Foerts, Niels Foerts.

 

Bron: Basket Belgium