Bondscoach Dario Gjergja van de Belgian Lions heeft deze middag de 15-koppige selectie voor de komende EK-kwalificatiewedstrijden voor FIBA Eurobasket 2022 bekendgemaakt. Giants Vincent Kesteloot en Vrenz Bleijvenbergh zijn opgeroepen! Good job, guys!

Vincent en Vrenz zakken eind november met de Belgische nationale ploeg af naar de Litouwse hoofdstad Vilnius. Op vrijdag 27 november nemen de Lions het op tegen Tsjechië en op zondag 29 november tegen Litouwen.

De Belgian Lions zijn op zoek naar een vijfde opeenvolgende Ek-kwalificatie. Ze staan met een twee op twee (86-65 vs Litouwen en 72-88 vs Denemarken) aan de leiding in Groep C. De top drie van elke groep (behalve in groepen waar een van de EK-organisatoren zit, zijnde Tsjechië, Georgië, Duitsland en Italië), plaatst zich voor het EK.

Ook ex-Giants Hans Vanwijn (JDA Dijon Basket), Andy Van Vliet (BC Siauliai), Maxime De Zeeuw (geen ploeg) en Jean-Marc Mwema (BC Oostende) zijn opgenomen in de selectie. Michael Gilmore (25, 2m08) en Andy Van Vliet (25, 2m13) maken hun debuut bij de nationale ploeg.

SELECTIE BELGIAN LIONS

Vrenz Bleijenbergh (Telenet Giants Antwerp)
Maxime De Zeeuw (/)
Pierre-Antoine Gillet (Filou Oostende)
Michael Gilmore (/)
Vincent Kesteloot (Telenet Giants Antwerp)
Emmanuel Lecomte (Fraport Skyliners)
Alex Libert (Spirou Charleroi)
Jean-Marc Mwema (Filou Oostende)
Retin Obasohan (Basketball Nymburk)
Jean Salumu (Rasta Vechta)
Quentin Serron (Bilbao)
Jonathan Tabu (Manresa)
Kevin Tumba (Kolossos Roudo BC)
Andy Van Vliet (BC Siauliai)
Hans Vanwijn (JDA Dijon Basket)

GROEP C EUROBASKET 2022

1. België – 2/2
2. Litouwen – 1/2
3. Tsjechië – 1/2
4. Denemarken – 0/2