Vanaf 1 september kunnen onze jeugd- en seniorploegen opnieuw (vriendschappelijke) thuiswedstrijden in de Heylen Vastgoed Basket Campus afwerken met wat meer supporters. De Nationale Veiligheidsraad trok vorige week de bovengrens voor het aantal toeschouwers voor indoor sportevenementen weer op naar 200 personen.

Voor grotere arena’s en stadions kan er vanaf 1 september een aanvraag ingediend worden bij de steden en provincies om meer toeschouwers toe te laten bij sportwedstrijden indien men kan voldoen aan veiligheidsvoorschriften en alles “coronaproof” kan laten verlopen.

Als club werken we hard om alles in orde te brengen zodat we het nieuwe seizoen in de Lotto Arena kunnen aanvatten met toeschouwers. We krijgen hierbij ook veel ondersteuning van Sportpaleis Group. We willen onze thuiswedstrijden in oktober/november absoluut starten met onze trouwe abonnees en fans in de tribunes! We doen er alles aan om de veiligheid van onze fans en medewerkers tijdens onze thuiswedstrijden te garanderen.

Mits goedkeuring van de burgemeester en de Minister van Sport kunnen we onze EuroCup-campagne en de Belgische EuroMillions League dan inzetten samen met onze zesde man in de zaal!