Antwerp Giants organiseert samen met de Sportpaleis Group en Stad Antwerpen de Final Four van de Basketball Champions League! 
“Onze club is vereerd en verheugd om de gastheer te zijn van de Basketball Champions League Final Four. We beleven een onwaarschijnlijk seizoen door het winnen van de Belgische beker en nu ook te kunnen concurreren met topteams in Europa. Samen met de Sportpaleis Group en de stad Antwerpen willen we er een uniek topevenement van maken voor fans, spelers en de promotie van het basketbal in ons land”, aldus Roger Roels, voorzitter van Telenet Giants Antwerp.
 
Het Final Four toernooi van het derde seizoen van de Champions League wordt in het eerste weekend van mei gespeeld. De wedstrijden vinden plaats in het Sportpaleis, met haar 18.500 zitplaatsen de grootste arena van alle Final Four-deelnemers en een van de grootste indoorlocaties in Europa. De stad en de arena kunnen ook bogen op een jarenlange ervaring in het organiseren van evenementen, waaronder ook internationale sportevenementen.
De competitieve Final Four line-up bestaat uit (in alfabetische volgorde): Brose Bamberg (GER, recent Duits bekerwinnaar), Iberostar Tenerife (ESP, winnaar van de eerste BCL-competitie), Segafredo Virtus Bologna (ITA, historisch krachtpatser onder de Europese clubs met de meeste titels) en Telenet Giants Antwerp (BEL, recent Belgisch bekerwinnaar).
“We zijn erg blij dat Antwerpen gaststad is van de derde Basketbal Champions League Final Four. We zijn getuige geweest van het fervent enthousiasme van de club en de gepassioneerde lokale steun. We zijn allen blij dat we deze Final Four kunnen toekennen aan zo’n indrukwekkende omgeving, in het huis van het team dat een verbazingwekkend sprookje waar heeft gemaakt. De thuisclub die begon in de kwalificatierondes kan nu een van de belangrijkste sportevenementen organiseren in een van de meest indrukwekkende arena’s van Europa, in een stad met een lange traditie van dergelijke belangrijke organisaties. In het eerste weekend van mei zullen vier clubs uit vier verschillende competities aan de Final Four deelnemen en basketbalfans in heel Europa een uniek weekend garanderen”, aldus Patrick Comninos, CEO van de Basketball Champions League.
“De stad Antwerpen is verheugd uitgekozen te mogen worden voor de Basketbal Champions League Final Four 2019. We hebben dit seizoen al prachtige Europese basketbalavonden gehad met de Telenet Giants Antwerp en zijn erg blij dat de Final Four ook in Antwerpen wordt gespeeld. We zijn vereerd de BCL te ontvangen en zullen er alles aan doen om er een spetterend basketbalfeest van te maken voor alle basketbalfans”, aldus Ludo Van Campenhout, schepen van sport van de stad Antwerpen.
De halve finales worden gespeeld op vrijdag 3 mei, de wedstrijd om de derde plaats en de finale vinden plaats op zondag 5 mei. De loting wie welke tegenstander krijgt vindt volgende week plaats, op woensdag 10 april in Antwerpen.
Meer informatie over de kaartverkoop zal kort na de loting bekend worden gemaakt.