Onze damesploeg zal vanaf volgend jaar onder de naam DP World Giants spelen. Containerbehandelaar DP World Antwerp tekende voor twee seizoenen als naamsponsor.
CEO Rob Harrison van DP World Antwerp: “De havenwereld heeft al jaren een sterke band met basketbal. Als grote speler in de haven is de sponsoring van damesploeg Antwerp Giants voor DP World Antwerp dan ook een ideale match.” DP World draagt sportiviteit hoog in het vaandel: begin dit jaar organiseerde de containerbehandelaar een sport- en gezondheidstraject voor medewerkers op de werkvloer. Daarnaast neemt het bedrijf elk jaar deel aan de Antwerp 10 Miles en zijn ze al jarenlang trouwe sponsor van basketclub Antwerp Giants. Harrison: “Het sponsorschap van de damesploeg is voor ons een ultieme gelegenheid om onze sterke connectie met het basketbal te bestendigen en geeft een perfecte invulling van kernwaarden als sport, lokale verankering en women empowerment.” Op dit laatste thema zet DP World sterk in binnen zijn CSR-strategie. “We geloven in de meerwaarde van vrouwen op de werkvloer en proberen met een aantal initiatieven onder de noemer “DPWorld4Women” iets te laten bewegen in de traditioneel mannelijke havensector, bijvoorbeeld met een coachingprogramma zoals #MentorHer. Het naamsponsorschap van damesploeg Antwerp Giants vormt daarbij een sterk signaal. We verheugen ons op deze sportieve topverbintenis.”
Met DP World Antwerp als naamsponsor kan onze damesploeg zich profileren met een volledig eigen identiteit,” aldus Roger Roels, voorzitter van Antwerp Giants. “Dit is een stap vooruit in de verder ontwikkeling van onze club. We zijn enorm enthousiast dat we deze stap kunnen nemen met DP World Antwerp, we hadden ons geen betere partner kunnen wensen. Hun kernwaarden komen perfect overeen met die van Antwerp Giants en ze hebben een hart voor basketbal.” Ook Antwerp Giants teammanager Inge Lenders is positief over het nieuwe partnerschap. “We hebben veel geleerd uit ons eerste, verkennende seizoen in Top Division Women 1. Met het inzicht dat we afgelopen seizoen hebben verkregen, zowel sportief als professioneel, zijn we beter voorbereid voor volgend seizoen. We hebben veel vertrouwen in de samenwerking met DP World Antwerp!
 
Over DP World:
DP World, met hoofdzetel in Dubai, is één van de grootste terminaluitbaters ter wereld en beschikt over 78 terminals verspreid over zes continenten. Door diverse maar gerelateerde activiteiten uit te oefenen – van terminals, maritieme en logistieke diensten tot het faciliteren van technologiegedreven handelsoplossingen – streeft DP World ernaar om een essentiële schakel te vormen van de toekomstige wereldhandel. DP World waakt erover dat al zijn activiteiten een duurzame en positieve impact hebben op de economie en de samenleving. In België baat DP World de Antwerp Gateway terminal en zijn empty depot aan het Deurganckdok uit, en vormt daarmee een van de grootste containerterminals in de haven van Antwerpen. Er werken zo’n 800 medewerkers, waarvan de helft havenarbeiders. Antwerp Gateway zet de modernste technologieën, geavanceerde kranen en een uitgebreid straddle carrier-park in.www.dpworldantwerp.com.