Deze periode zijn er heel wat bedrijven en sectoren die blijven doorwerken, zo ook onze vaste partner Aertssen Group. Zowat iedereen kent ze wel, de gele kranen, graafmachines, etc. van de bouwprojectengigant. Maatregelen voor de bouwsector bleven immers ongewijzigd mits inachtneming van social distancing en enkele andere voorzorgsmaatregelen. Lees hieronder hoe het familiebedrijf deze uitzonderlijke periode doormaakt. Tijd om de rollen een keer om te draaien: Telenet Giants Antwerp is supporter van de firma Aertssen!

De firma Aertssen uit het Antwerpse Stabroek is al lang niet meer alleen grondwerker. “Grondverzet, kraanverhuur en transport is nog altijd onze core business, maar inmiddels zijn onze activiteiten ook verder uitgebreid en geëvolueerd naar projectontwikkeling, logistieke werkzaamheden en groene energie,” zegt Greg Aertssen, CEO van Aertssen Group. “Onze slogan vat correct samen waar wij bij Aertssen al meer dan 50 jaar voor staan: “People, Power and Passion to build on!”.”

Al meer dan 10 jaar trouwe supporter van Antwerp Giants
De familie Aertssen is al meer dan een decennium lang – van toen de Giants nog in de Arenahal in Deurne speelden – vaste partner én trouwe supporter van Antwerp Giants. “Na tien jaar is de Night of the Giants nog altijd hét sportieve evenement waar bij ons jaarlijks naar wordt uitgekeken. Dergelijke wedstrijd in het Sportpaleis is na al die edities nog steeds indrukwekkend! Ook tijdens alle andere thuiswedstrijden en bekerfinales zijn we steevast van de partij!”

Verder werken tijdens Corona
De bouwsector ligt niet stil, al namen ze bij Aertssen zelf wel maatregelen om hun werknemers optimaal te kunnen beschermen tegen het virus. Ze rekenen, net zoals de meeste bedrijven, op de expertise van de wetenschappers en volgen alle ontwikkelingen nauw op. Bij de firma Aertssen proberen ze ook zoveel mogelijk aan het werk te blijven, al lukt dat in sommige activiteiten al wat beter dan in de anderen. “Over het algemeen draait onze QESH (Quality, Environment, Safety & Health)-dienst overuren. Niet alleen om iedereen te voorzien van en in te lichten over veilige werkomstandigheden, maar ook als morele ondersteuning voor alle betrokkenen. We zijn enorm fier op onze QESH-dienst, zij zijn de zorgverleners van de firma en maken echt het verschil!”

“We hebben gelukkig reeds vroeg de hand kunnen leggen op voldoende handgels en ontsmettingsmiddelen om onze werknemers te kunnen beschermen. Tevens hebben we een pakket mondmaskers toegestuurd gekregen van ons partnerbedrijf in China. Vermits de nood aan mondmaskers in de RVT’s zo hoog en urgent was, besloten we echter deze ook grotendeels te verdelen onder verschillende rusthuizen en zorginstellingen in Stabroek, Kapellen en Verrebroek. We moeten solidair zijn en voor elkaar zorgen in deze periode.”

“Als alle beperkingen morgen voorbij zijn, dan zou ik graag de handen willen schudden van ALLE familie en vrienden dewelke in deze oncomfortabele periode betrokken waren alsook van ALLE medewerkers dewelke nu door hun inzet en flexibiliteit aantonen dat we nog een “echt” familiebedrijf zijn en de waarden hiervan hoog in het vaandel dragen. Ik wens daarom ook de Giants een vlotte competitiestart toe in september en nu vooral ook een goede gezondheid aan alle supporters!”