De derde speeldag van de Champions League brengt met Hapoel Jeruzalem woensdag 24 oktober (20 uur!) een Europese topploeg naar de Lotto Arena. Onder meer 2 landstitels, vier overwinningen in de Israëlische Cup en één Europese Beker fonkelen op het palmares van de tweede grootste ploeg, na het legendarische Maccabi Tel Aviv, van Israël. In Israël is basketbal tevens de grootste sport!
Hapoel Jeruzalem is dit seizoen nog ongeslagen. 3 op 3 in de eigen League en 2 zeges op een rij in de Champions League. Grote figuur van het team is Amare Stoudemire. De 35-jarige en 2m08 grote Amerikaanse center is een ex-NBA ster. Stoudemire was van 2002 tot 2016 in de NBA en bij onder meer Phoenix Suns en New York Knicks actief.
Hij werd in 2003 verkozen tot NBA Rookie van het Jaar en is een zesvoudig NBA All-Star. Twee jaar geleden verliet Stoudemire de NBA en trok naar Israël. Hij is momenteel mee één van de eigenaars van de club.
Oded Katash, ook bondscoach van Israël, is de coach. Onder meer Tamir Blatt, zoon van de bekende coach David Blatt (o.a. ex-Cleveland Cavaliers, Maccabi Tel Aviv en nu Olympiakos Pireaus), Lior Eliyahu en Da’Sean Butler (ex-Okapi Aalstar) fonkelen op de indrukwekkende spelerslijst van Hapoel Jeruzalem.
Dat onze Giants voor een bijzonder zware taak staan is dan ook duidelijk. Met 1 op 2 kent de selectie van coach Roel Moors echter een knap debuut in de Champions League. Met de support van de trouwe Antwerpse fans gaan Tyler Kalinoski en zijn ploegmaats tegen favoriet Hapoel Jeruzalem uiteraard op zoek naar een sterke prestatie. #Weneedyou #Giantsfever #BasketballCL
Stand poule C: 1. Hapoel   Jeruzalem (Isr) 2-4; 3. Fuenlabra (Spa) 2-4; 3. Telenet Giants Antwerp 2-3; 4. Bamberg (Dui) 2-3; 5. Dijon (Fra) 2-3; 6. AEK Athene (Gri) 2-3; 7. CEZ Nymburk (Tsj) 2-2; 8. Lietkabelis (Lit) 2-2
Programma 3de speeldag poule C: 18.00 Lietkabelis (Lit)-CEZ Nymburk (Tsj); 18u30 AEK Athene (Gri)-Bamberg (Dui); 20.00 Telenet Giants Antwerp-Hapoel Jeruzalem (isr); 20.30 Dijon (Fra)-Fuenlabrada (Spa)