Wat een stunt van Telenet Giants Antwerp in de Champions League. Onze Giants wonnen in een zinderende Lotto Arena immers van Hapoel Jeruzalem met onder meer ex-NBA ster Amare Stoudemire in de rangen.
De winst van Telenet Giants Antwerp is op de derde speeldag echt wel historisch. Het was enerzijds de eerste thuiswedstrijd ooit in de Champions League en anderzijds werd het gerealiseerd tegen een team met een megabudget en dus een Europese topper.
De selectie van coach Roel Moors pakte tevens uit met een collectieve prestatie. Na een 49-51 achterstand halfweg loodsten Dave Dudzinski, een hard werkende Tyler Kalinoski, de met 4 bommen uitpakkende Victor Sanders, een weer flitsende Jae’Sean Tate en de met een double-double uitpakkende Paris Lee (12 punten, 10 assists) de Giants naar de knappe overwinning. Maar ook de in de rebound sterke Ismael Bako (11 rebounds), Yoeri Schoepen, Dennis Donkor en Hans Vanwijn hadden bij een beklijvend Telenet Giants Antwerp een groot aandeel in de prachtige overwinning. Onze Giants domineerden de rebound (40-31)  en gaven maar liefst 24 assists!!
Met 2 op 3 in groep C  van de Champions League draaien onze Giants dan ook lekker mee in de top van de rangschikking.
Zondag is het echter weer opnieuw bittere ernst. Dan staat de vijfde speeldag van de Euromillions League op het programma en ontvangt Telenet Giants Antwerp in de Lotto Arena (13u45!!) Spirou Charleroi.
Highlights: TGA-HAPOEL JERUSALEM 
#Weneedyou #Giantsfever #GiantsNation
Telenet Giants Antwerp-Hapoel Jeruzalem 101-89
Telenet Giants Antwerp: Lee 12, Donkor 4, Tate 24, Bleijenbergh 0, Vanwijn 6, Sanders 22, Schoepen 0 , Bako 7, De Ridder 0, Dudzinski 15, Kalinoski 11
Hapoel Jeruzalem: Acuil 0, Stoudemire 6, Johnson 20, Blatt 9, Elihayu 6, Timor 6, Feldeine 17, Butler 17, Owens 6, Brown 2
Kwarts: 25-31, 24-20, 25-22, 27-16