Het Nieuwsblad kwam gisteren langs voor een gesprek met Roosa, één van onze nieuwe speelsters bij DP World Giants. Lees hieronder het volledige verslag!
 
DP World Giants kende een sterke start van de competitie in de eerste klasse bij de vrouwen. De ploeg van coach Hilde D’Hondt won twee van de drie wedstrijden en staat op een gedeelde derde plaats. Met dank ook aan de Finse guard Roosa Lehtoranta.
De winst in de thuiswedstrijd van twee weken geleden tegen Lummen kreeg voor DP World Giants vorige zaterdag een knap vervolg op Pepinster. DP World Giants won met 72-84. “We hadden de wedstrijd op Pepinster constant onder controle, je kan onze zege zeker verdiend noemen”, zegt Roosa Lehtoranta.
De 22-jarige en 1m75 grote guard is aan haar eerste seizoen buiten Finland bezig. “Ik debuteerde op 16-jarige leeftijd met Kotka Peli Harhut in de Finse eerste klasse. Ik ben afkomstig van Kotka, een havenstad die niet ver van de grens met Rusland ligt. Tot vorig seizoen speelde ik altijd voor Kotka Peli Harhut. Dan trok ik voor één campagne naar Tapiolan Honka. Nu, op mijn 22ste, voelde ik me klaar om mijn geboorteland te verlaten. De Giants deden me een voorstel en ik ben blij dat ik me hier verder als profspeelster kan ontwikkelen.”
DP World Giants is nochtans geen profploeg. “Naast de trainingen met de ploeg kan ik steeds in de Heylen Vastgoed Basket Campus terecht voor extra trainingen en fitness. Die doe ik dan samen met de andere buitenlandse meisjes Jessica Kelliher en Amy Syll.”
Roosa Lehtoranta kijkt uit naar het vervolg van het seizoen. “Ik ken al onze tegenstrevers nog niet goed. De top acht en de daaraan verbonden plaats in de play-offs is wel mijn ambitie. Naast het basketbal ontdek ik ook Antwerpen. Het is en prachtige stad, al vind ik het verkeer hier dramatisch (lacht)”, aldus de Finse, die in drie wedstrijden goed was voor een knap gemiddelde van 19,5 punten, 4,5 rebounds en 3,5 assists.
Roosa Lehtoranta kijkt ook uit naar de interlandbreak in november. “Voor de kwalificatieronde van het EK 2021 zitten we met Finland in groep C samen met Portugal, Oekraïne en België. We openen op 14 november in Portugal en ontvangen de Belgian Cats op 17 november in Helsinki. Ik vind het leuk om tegen België te kunnen spelen, maar eerst gaat al mijn aandacht naar DP World Giants”, besluit Roosa Lehtoranta, die zaterdag met de Sinjoren kampioen Castors Braine ontvangt. (cpm)