De tweede speeldag van de EuroCup bracht voor Telenet Giants Antwerp in de Lotto Arena geen stunt versus Andorra.

Na een voorsprong van 16 punten (47-31) milderde Andorra met twee driepunters en trok de rust in met een 47-37 achterstand. Onze Giants waren nochtans top in de eerste speelhelft. Dave Dudzinksi, Stephaun Branch, Vincent Kesteloot, Ibrahima Fall-Faye en de sterk ingekomen Vrenz Bleijenbergh waren de bezielers van de bonus.

In de tweede speelhelft ging het licht jammer genoeg uit. Telenet Giants Antwerp scoorde amper dertien punten in het derde en vierde kwart. Meer had Andorra niet nodig om langszij te komen: 54-54 eind derde kwart.

In het slotkwart drukte een ervaren en vooral efficiënt Andorra, dat ook de rebound (28-44!) domineerde, stevig door naar 60-71 eindwinst voor onze tegenstanders.

De komende weken de goede prestatie van de eerste helft doortrekken is de boodschap! Doet de selectie van coach Christophe Beghin dit, is een stunt zeker aan de orde!

Telenet Giants Antwerp 60 – 71 Andorra

Telenet Giants Antwerp: Branch 10, Jenkins, Van den Eynde 0, Bleienbergh 12, Rogiers 0, Kesteloot 5, Dudzinski 14, Smith 10, Donkor 0, Fall Faye 9

MoraBanc Andorra: Perez 13, Pauli 5, Olumuyiwa 7, Llovet 1, Dime 4, Hannah 12, Garcia 0 , Colom 0, Jelinek 2, Senglin 21, Kloof 6

Quarters: 26-22, 21-15, 7-17, 6-17