Vincent Kesteloot en Vrenz Bleijenbergh spelen komende week twee EK-kwalificatiewedstrijden met de Belgian Lions. Ook Ibrahima Fall Faye speelt met Senegal interlands. De Senegalese nationale ploeg werkt in Rwanda haar drie eerste kwalificatiewedstrijden af voor Afrobasket 2021.

Door de interlandbreak staan er deze week dus geen wedstrijden ingepland voor zowel de Belgische als Europese competitie. Voor de rest van de ploeg staat een straffe trainingsweek op het programma!

Belgian Lions @ Litouwen

Vincent en Vrenz zakken morgen met de Belgische nationale ploeg af naar de Litouwse hoofdstad Vilnius. Vrijdag 27 november om 16u30 (15u30 Belgische tijd) nemen de Lions het op tegen Tsjechië en zondag 29 november om 19u30 (18u30 Belgische tijd) tegen Litouwen.

De Belgian Lions zijn op zoek naar een vijfde opeenvolgende EK-kwalificatie. Ze staan met een twee op twee (86-65 vs Litouwen en 72-88 vs Denemarken) aan de leiding in Groep C. De twee laatste groepswedstrijden (thuis vs Denemarken en Tsjechië) worden in februari afgewerkt. De top drie van elke groep plaatst zich voor het EK van 2022 (werd één jaar uitgesteld).

Selectie
Thomas Akyazili (Bahcesehir Istanbul) (vervangt Jonathan Tabu – knieblessure)
Vrenz Bleijenbergh (Telenet Giants Antwerp)
Haris Bratanovic (BC Oostende) (vervangt Maxime De Zeeuw – verplichtingen nieuwe club)
Leander Dedroog (Limburg United) (vervangt Quentin Serron – knieblessure)
Pierre-Antoine Gillet (BC Oostende)
Michael Gilmore (/)
Vincent Kesteloot (Telenet Giants Antwerp)
Emmanuel Lecomte (Fraport Skyliners)
Alex Libert (Spirou Charleroi)
Jean-Marc Mwema (BC Oostende)
Retin Obasohan (Basketball Nymburk)
Kevin Tumba (Kolossos Roudo BC)
Andy Van Vliet (BC Siauliai)
Hans Vanwijn (JDA Dijon Basket)

Ook Jean Salumu (Rasta Vechta) is out met een knieblessure, maar werd niet vervangen in de selectie. Sam Van Rossom (Valencia) en ex-Giant Ismael Bako (ASVEL Villeurbanne) zijn omwille van EuroLeague-verplichtingen niet inzetbaar.

Stand Groep C
1. België – 2/2
2. Litouwen – 1/2
3. Tsjechië – 1/2
4. Denemarken – 0/2

Ibrahima met Senegal in Rwanda

De Senegalese nationale ploeg zit samen met Angola, Mozambique en Kenia in Groep B voor de kwalificaties. Ook hier plaatst de top drie zich voor AfroBasket 2021 dat (eveneens) zal doorgaan in Rwanda.

Senegal speelt woensdag 25 november om 17u (16u Belgische tijd) tegen Kenia, donderdag om 17u (16u Belgische tijd) tegen Mozambique en vrijdag om 20u (19u Belgische tijd) tegen Angola. De terugwedstrijden worden in februari gespeeld.

Succes Vincent, Vrenz en Ibrahima!