Mooi nieuws voor Hans Vanwijn! De 25-jarige en 2m08 grote forward tekende een contract van twee seizoenen bij de Franse topclub Dijon. Hans kende drie mooie seizoenen bij Telenet Giants Antwerp. De club wenst Hans dan ook veel succes met zijn eerste buitenlands avontuur!

De transfer van Hans Vanwijn bewijst dat Telenet Giants Antwerp Belgisch goed bezig is. Het is immers de tweede keer op een rij dat de Belgische Speler van het Jaar naar de Franse Pro A vertrekt. Vorig seizoen Ismael Bako naar het ASVEL Villeurbanne van Tony Parker en nu dus Hans naar Dijon.

Telenet Giants Antwerp grossiert de voorbije tien seizoenen tevens in de individuele prijzen. Christophe Beghin werd in 2009 en 2010 uitgeroepen tot Belgische Speler van het Jaar, Roel Moors in 2011 en 2013, Maxime De Zeeuw in 2014, Ismael Bako in 2019 en Hans Vanwijn dus in 2020. Ook in het referendum Belofte van het Jaar waren er twee winnaars: Jean-Marc Mwema in 2012 en Thomas Akyazili in 2018. Belgen krijgen bij Telenet Giants Antwerp dus op het hoogste schavot steeds een kans om zich nationaal en internationaal te ontwikkelen!

Naar het verleden kijken is mooi, maar veel belangrijker is uiteraard de toekomst! Coach Christophe Beghin, assistent-coach Randy Oveneke en sportief manager Guy Muya blijven Belgisch en met een Antwerpse touch Telenet Giants Antwerp verder uitbouwen. Met onder meer Vincent Kesteloot, Vrenz Bleijenbergh en Niels Van Den Eynde zijn er drie Giants die het komende seizoen in de trofeeën Belgische Speler en Belofte van het Jaar hoog kunnen scoren! Naast dit trio zijn er nog vele Belgische spelers en jonge Antwerpen talenten die bij Telenet Giants Antwerp en Antwerp Giants Two zich verder kunnen profileren.

Last but not least wil Telenet Giants Antwerp Belgisch blijven meespelen voor de prijzen en Europees zich verder opwerken tot een vaste waarde in Europa!

#samengiants #telenetgiantsantwerp