Geen winst voor Port of Antwerp Giants in de topper tegen Oostende. De havenploeg telt nu twee zeges minder dan de kustploeg en verliest voeling met de eerste plaats.

Oostende startte lekker Antwerps. Sinjoor Vincent Kesteloot opende met vijf punten op een rij en met de steun van Rasko Katic ging het naar een 10-17 West-Vlaamse bonus. De Giants milderen via Ryan Anderson naar een 17-19 tussenstand na het eerste kwart. In het tweede kwart scoorde Antwerpenaar Jean-Marc Mwema (ex-Giants, maar uitgejouwd door zijn ex-publiek) 7 punten op een rij. Hij kreeg steun van de vinnige Corey Walden en een sterk Oostende nam tegen een stilgevallen Port of Antwerp Giants dan ook gemakkelijk afstand 17-28. Met een vierpunter van Demitrius Conger knokten de Giants zich enigszins in de partij: 28-36 Ryan Anderson dunkte Port of Antwerp Giants in het zicht van de rust naar 30-36. In de laatste halve minuut verloren de scheidsrechters de pedalen. Ref Tom Delanghe gaf Dorian Marchant een lichte technische fout. In de slotseconde van de eerste helft kreeg coach Roel Moors ook nog een technische fout en met vrijworpen trok Oostende de rust in met een 30-40 bonus. De Antwerpse fans hadden ondertussen het parket met verschillende attributen ondergedompeld. De Lotto Arena stond in vuur en vlam en dit in een partij die door Oostende werd gecontroleerd, maar jammer genoeg dus niet door de scheidsrechters.
Oostende was evenwel niet van de kook en domineerde het derde kwart op alle vlakken. DJ Newbill en Pierre-Antoine Gillet scoorden met bommen en na 34-51 was bij 36-56 de twintiger een feit. De Giants toonden echter veerkracht en remonteerden naar 44-56 na drie kwarts. In het slotkwart bleef Port of Antwerp Giants aandringen, 51-61 en 59-66 via ook een energieke Ordane Kanda. Jean-Marc Mwema bleef bijzonder nuttig en hield, met de steun van Corey Walden, zijn ex-team mee op afstand: 61-69. De slotminuten bleven bitsig en Oostende verloor niet de pedalen. De Giants wilden niet wijken maar de remonte kwam tegen de ervaren kustploeg wel te laat. Jean-Marc Mwema was met 10 punten en 8 rebounds één van de uitblinkers bij een collectief sterk verdedigend Oostende.

Port of Antwerp Giants-Oostende 68-75
Port of Antwerp Giants: Kanda 5, Beghin 4, Clark 6, Ware 12, Hawkins 3, Anderson 19 , Marchant 0, Smith 2, Conger 17, Mwendanga 0
Oostende:
Walden 13, Mwema 10, Keselj 0, Gillet 6, Katic 14, Boukichou 4, Djordjevic 6, Kuridza 2, Kesteloot 7, Newbill 13
Kwarts:
17-19, 13-21, 14-16, 24-19

[poller_master poll_id=”2″ extra_class=””]