Roel Moors, coach van Port of Antwerp Giants, wordt als assistent-coach toegevoegd aan de staf van de Belgian Lions. Omwille van verdere integratie en samenwerking over de nationale herenselecties heen, werd Moors ook aangesteld als head-coach van de jongens U20.  Na een rijke carrière als speler bij de Belgian Lions, komt Moors de nationale ploeg nu opnieuw versterken vanuit een nieuwe rol.  Moors is met 116 selecties ook lid van de Belgian Lions “Club 100”.
Roel Moors assistent-coach Belgian Lions en coach U20 : “Een kans in mijn nog jonge coachescarrière die ik niet kon laten liggen. Ik had als speler Eddy Casteels als coach bij Antwerp Giants, Charleroi en uiteraard de Belgian Lions. Ik kijk uit om met hem en de andere leden van de sportieve staf van de Lions samen te werken. Ook de jonge talenten van U20 begeleiden boeit me enorm.”
Jacques Stas : Sportief Manager van de nationale herenselecties: “De prioriteit is om een dynamische piramidestructuur uit te bouwen. De komst van Roel is in dat opzicht een goede zaak want hij wordt immers coach van de U20 en assistent-coach van de Belgian Lions. Dit is een belangrijke bijdrage aan het creëren van een coherente opleidingslijn van de toekomstige Lions.”
Eddy Casteels: Head Coach Belgian Lions : “Ik ben enorm tevreden dat Roel Moors na een internationale carrière bij de Lions als speler nu als jonge coach en als assistent-coach aan  de sportieve staf wordt toegevoegd.  Roel is als coach bij Antwerp Giants actief in België en Europa. Hij wordt tevens ook coach van de U20.  Belangrijk voor de toekomst van de A-ploeg.”
Roger Roels: voorzitter Port of Antwerp Giants: “Voor Roel een mooie en nieuwe uitdaging. Het zal in de zomer eventjes schuiven worden voor de Giants. De sportieve staf zal daar met Roel wel een oplossing voor vinden. Ik wens Roel en de Belgian Lions alvast veel succes op het EK.”