De Pro Basketball League heeft deze middag beslist de EuroMillions Basketball League per direct stop te zetten.
De huidige stand van de reguliere competitie geldt als eindstand. Dit wil zeggen dat Basketbalclub Oostende opnieuw kampioen is. Telenet Giants Antwerp eindigt seizoen 2019-2020 op de derde plaats. Deze stand zal ook gebruikt worden voor de toekenning van de Europese tickets voor volgend seizoen.
We beseffen dat iedereen met veel vragen zit. Als club zullen we deze de komende periode zo goed mogelijk proberen te beantwoorden, van zodra we zelf meer weten.
 
PERSBERICHT PRO BASKETBALL LEAGUE
Competitie EuroMillions Basketball League stopgezet door coronavirus
In overleg met Basketball Belgium werd vandaag door Pro Basketball League beslist om de EuroMillions Basketball League in eerste nationale stop te zetten naar aanleiding van het coronavirus. 
Deze beslissing kwam er om de gezondheid van de spelers, clubs en fans te vrijwaren en de verspreiding van het virus tegen te gaan op basis van de beslissingen van de regering.
FILOU Oostende wordt uitgeroepen als kampioen en de huidige rangschikking zal gebruikt worden voor de toekenning van Europese tickets. Om de clubs de mogelijkheid te geven zich voor te bereiden voor komend seizoen na deze beslissing, werd de toekenning van de licenties uitgesteld tot 15 mei.
Arthur Goethals, voorzitter Pro Basketball League: “Door de beslissingen van de regering ontstond een situatie van overmacht. Deze unanieme en solidaire beslissing op basis van de huidige situatie was de enige en juiste beslissing, hoe moeilijk ook. De gezondheid van onze spelers, clubmedewerkers en onze fans gaat boven elke sportieve afweging die we konden maken. Wij gaan vanaf nu met onze clubs aan de slag om het nieuwe seizoen voor te bereiden en kijken er naar uit om onze fans en partners weer vanaf begin september in onze zalen te verwelkomen.”
Jean-Pierre Delchef, voorzitter Basketball Belgium : “In de gegeven omstandigheden hebben we samen met de clubs onze verantwoordelijkheid genomen. Sporten is en blijft nochtans gezond; er blijven tal van mogelijkheden om dit individueel op een veilige manier te doen in de buitenlucht.”