Telenet Giants Antwerp reist vandaag, via Londen, naar Cyprus. Tegen AEK Larnaca opent het donderdag (17 uur Belgische tijd) de eerste voorronde van de Champions League. De voorbije week zag coach Roel Moors verschillende spelers (Vic Sanders, Tyler Kalinoski, Thomas Akyazili en Dennis Donkor) uit blessure terugkeren. Ook het Belgian Lion duo Hans Vanwijn en Ismael Bako voegden zich opnieuw bij de selectie. Toch is alle blessureleed nog niet achter de rug. Moses Kingsley is met een rugblessure immers drie maanden buiten strijd. Ordane Kanda (bil) is ook niet inzetbaar.
Young Gun Vrenz Bleijebergh reist dan ook mee af naar Cyprus. AEK Larnaca is de Cypriotische kampioen en heeft onder meer Travis Releford (ex-Okapi Aalstar en Limburg United) in de rangen. Kapitein Dave Dudzinski en zijn ploegmaats gaan in eerste instantie op zoek naar een goede uitgangspositie.
Zaterdag 22 september volgt in de Lotto Arena (20 uur!) dan de return van de eerste voorronde en wil Telenet Giants Antwerp zich kwalificeren voor de beslissende voorronde tegen het Hongaarse Szolnoki of het Italiaanse Cantu. Die wedstrijd worden dan eventueel op 25 september (uit) en zondag 30 september in de Lotto Arena betwist.
Als de Giants zich voor de groepsfase van de Champions League plaatsen wacht een aantrekkelijke groep met onder meer Dijon, Hapoel Jeruzalem, AEK Athene en Fuenlabrada. Bij uitschakeling worden onze Giants opgevist in de FIBA Europe Cup.
Eerst gaan Vic Sanders en co. echter op zoek naar een knap resultaat in AEK Larnaca. #Samengiants #Giantsfever #Giantsnation