Met het oog op een ambitieuze toekomst werkte de Raad van Bestuur de afgelopen weken hard aan nieuwe sportieve fundamenten voor onze mooie club. Er werd gezocht naar een nieuwe sportieve wind dat de clubwerking de komende jaren zal verstevigen. Niet alleen voor Telenet Giants Antwerp, maar ook voor Giants 2 en al onze andere jeugd- en breedtesportploegen, want Antwerp Giants is één grote basketbalfamilie.

Sportieve staf Telenet Giants Antwerp compleet

Ivica Skelin nieuwe head coach

Zoals eerder meegedeeld zal de Kroatische coach Ivica Skelin Telenet Giants Antwerp de komende twee seizoenen leiden. Ivica is iemand met internationale ervaring en coachte in het verleden ook al in België en in Nederland. We rekenen op zijn ervaring en leiderschap om de ambities van Telenet Giants Antwerp te helpen verwezenlijken.

Eddy Faus nieuwe general manager

Telenet Giants Antwerp verwelkomt Eddy Faus als nieuwe general manager. Hij zal de leiding nemen over de sportieve werking van Telenet Giants Antwerp en Giants 2 alsook het secretariaat. Verder neemt hij ook de coördinatie met de (beloftevolle) jeugdwerking op zich. Eddy is reeds vertrouwd met de club en heeft als gewezen assistent coach van Telenet Giants Antwerp (onder Roel Moors) en coach van tweedeklasser Oxaco het basketbal DNA in zich. Hij heeft een eigen bedrijf, waardoor management skills ook zeker aanwezig zijn. Die combinatie was een belangrijke reden om hem te engageren als nieuwe GM.

Met deze herstructurering wordt afscheid genomen van de huidige general manager Wouter Nicolaes. Hij was de afgelopen vijf jaar een van de drijvende krachten achter de professionalisering van de club en de realisatie van onze fantastische basketbalcampus in Merksem. We wensen Wouter dan ook enorm te bedanken voor alle prachtige realisaties die hij, soms in erg moeilijke omstandigheden, wist te bewerkstelligen. Wouter: ongelooflijk bedankt voor jouw inzet, kennis en gedrevenheid! We wensen jou het allerbeste toe.

Guy Muya vervult dubbele functie assistent coach/sportief manager

Guy Muya vervangt Randy Oveneke als assistent coach en blijft daarnaast ook sportief manager. Guy bewees de afgelopen jaren sportieve en management skills te kunnen combineren en dit onder moeilijke omstandigheden. Om die reden wenst de club zijn basketbal DNA nog gerichter aan te wenden en samen met coach Ivica een new look Giants op het plein te zetten. Daarnaast zullen Guy en Eddy intensief samenwerken en elkaar ondersteunen om de ploeg ook naast het veld te managen.

De samenstelling van de sportieve staf is met de verlenging van Guy Muya en de komst van Eddy Faus nu dus compleet. We zijn ervan overtuigd dat het trio Skelin – Muya – Faus zeer complementair is en de ervaring, passie en gedrevenheid voor onze mooie basketsport delen om onze Giants de juiste richting te wijzen.

Telenet Giants Antwerp kijkt met ambitie uit naar de toekomst. First up, het nieuwe basketbalseizoen 2022-2023 met deelname aan de BNXT League, FIBA Europe Cup en Beker van België! Ben jij er ook graag bij? Koop dan zeker een seizoensabonnement! Bespaar 40% t.o.v. de normale toegangsprijs en reserveer jouw vaste seat in de Lotto Arena. Meer info over onze abonnementen vind je hier: https://antwerpgiants.be/telenet-giants-antwerp/tickets-en-abonnementen/.

Giants 2 opnieuw in tweede klasse

Giants 2 maakte afgelopen seizoen veel indruk. Coach Luc Smout en zijn ploeg wonnen maar liefst 24 van hun 25 wedstrijden en speelden kampioen in Top Division 2A (derde klasse). Onze tweede ploeg dwong met spectaculair basketbal en een uitstekende groepssfeer promotie af en speelt volgend seizoen daarom opnieuw in Top Division 1 (tweede klasse)!

Coach Luc neemt ook volgend seizoen de young guns van onze opleidingsploeg onder zijn hoede. Hij zal geen taken meer opnemen bij de eerste ploeg en zich weer volledig kunnen toespitsen op Giants 2. De club wil van deze gelegenheid gebruikmaken om haar respect en appreciatie naar Luc Smout toe nog eens extra uit te drukken. Luc nam midden januari de leiding van Telenet Giants Antwerp over en combineerde dit tot het einde van het seizoen met de coaching van onze U21 A, Giants 2 én zijn taak als coördinator. Een moeilijke opdracht, maar wat deed hij dat goed!

We kijken er alvast erg naar uit om de young guns van Giants 2 te zien schitteren in tweede klasse! Het nieuwe seizoen 22-23 openen ze vrijdag 16 september (21u) thuis in de Heylen Vastgoed Basket Campus tegen Limburg United B (gratis inkom voor abonneehouders!).

Antwerp Giants jeugdwerking

Voor Antwerp Giants is basketbal een prachtige sport die iedereen met plezier en op een positieve manier moet kunnen beoefenen. Antwerp Giants is een club waar iedereen welkom is. We helpen onze spelers en speelsters om ze zo ver mogelijk in hun basketcarrière te brengen en dit op een verantwoorde manier. Tegelijkertijd vervullen we ook onze maatschappelijke opdracht: aan iedereen de mogelijkheid geven om zich op een gezonde en kameraadschappelijke manier te ontspannen. Wat ons bindt is sportiviteit, sociaal contact, respect en samenhorigheid. Dit maakt van Antwerp Giants één grote basketbalfamilie.

Ons jeugdbeleid is dan ook de hoeksteen van onze clubwerking en ons eerste team Telenet Giants Antwerp is het uithangbord van dit doorgedreven jeugdbeleid. Onze club heeft een uitgebreide jeugdwerking en behoort tot een van de belangrijkste opleidingscentra van België. Daar zijn we heel erg fier op. Antwerp Giants gaat uit van de kracht en het talent van de jeugd. Het zit dan ook al decennialang in ons DNA om een sterke opleidingsclub te zijn, waar we op een evenwichtige manier onze tallenvolle jeugdspelers voorbereiden op mogelijks een professionele basketbalcarrière. Om iedereen de kans te geven te kunnen deelnemen aan deze fantastische sport, maken we een duidelijk onderscheid tussen het recreatieve en het voorbereidingstraject van sommige spelers en ploegen naar een meer professionele sportbeoefening. Deze zomer zal ook de jeugdwerking nog structureel verstevigd worden, want ook wij als club leren altijd bij en blijven groeien. We willen de verhouding tussen recreatief en professioneel basketbal verder kristalliseren met een duidelijke visie.