Telenet Giants Antwerp opende deze avond het reguliere seizoen van de FIBA Europe Cup (poule B) met een belangrijke winst op verplaatsing bij het Oostenrijkse Swans Gmunden.

Met snedig en creatief basketbal nam Telenet Giants Antwerp in het eerste kwart onmiddellijk de partij stevig in handen. Quinten Goodin stuwde de Giants mee naar een 2-8 voorsprong. Swans Gmunden reageerde naar een 17-18 tussenstand, maar de Giants sloten het eerste kwart af met een 17-25 bonus.

Via Mo Watson, Royce Hamm en Thijs De Ridder die de eveneens sterk spelende Reggie Upshaw knap kwam aflossen ging het naar een 24-34 Antwerpse bonus. Seppe D’Espallier dunkte en halfweg flikkerde er na 34-47 dan ook een overtuigende 38-50 Antwerpse bonus op het scorebord.

Ook in het derde kwart geen vuiltje aan de lucht voor Telenet Giants Antwerp. Royce Hamm en Avery Woodson zorgden na een 40-56 score voor een maximale 46-66 voorsprong voor de Sinjoren. Via onder meer Dominique Green milderde Swans Gmunden wel naar een 59-72 achterstand na 30 minuten.

De Giants vielen de laatste 10 minuten jammer genoeg helemaal stil en de Oostenrijkers vonden hun momentum. Urald King en Daniel Friedrich gaven steun aan Dominic Green en na een 14-6 tussenspurt zat Swans Gmunden 73-78 opnieuw in de partij. Mo Watson scoorde, maar bij 83-83 stond Gmunden plotseling langszij. Wat volgde was een zenuwenslag waar Mo Watson en Roy Hamm de Giants toch nipt op voorsprong hielden: 87-89. Met vrijworpen legde Telenet Giants Antwerp de verdiende 88 -92 zege toch nog vast. “We behielden onze focus in de slotminuten. Dat was de sleutel richting succes,” aldus head coach Ivica Skelin.

In onze poule won het Turkse Gaziantep deze avond ook op verplaatsing bij Hapoel Haifa (ISR). Het werd 63-77.