In het kleine Oostenrijkse stadje Gmunden vat Telenet Giants Antwerp vanavond (19 uur) een nieuwe Europese campagne aan in de groepsfase (reguliere seizoen) van de FIBA Europe Cup. In poule B komen onze Giants ook nog het Turkse Gaziantep en het Israëlische Hapoel Haifa tegen.

32 ploegen, in acht groepen van vier, nemen deel aan de FIBA Europe Cup. De top twee van elke groep stoot door naar de Final 16, die wordt opnieuw in groepen van vier gespeeld. De eerste twee zijn gekwalificeerd voor de kwartfinales. Vanaf dan wordt met een knock-out systeem gespeeld.

Telenet Giants Antwerp begint aan maar liefst een veertiende Europese campagne op een rij. Het werkt vanavond en sinds 1995 de 233ste Europese wedstrijd in de clubgeschiedenis af. Onder meer twee kwartfinales (Saporta Cup en Eurochallenge) en één halve finale (Champions League) staan op het Europees palmares. In de FIBA Europe Cup plaatsten de Giants zich regelmatig voor de Last 16 (tweede ronde).

De ploeg van coach Ivica Skelin begint met twee opeenvolgende Europese wedstrijden on the road. Niet eenvoudig, maar met met een winst op verplaatsing zouden Thijs De Ridder en zijn maats wel een schitterende zaak doen.

Swans Gmunden won vijfmaal de Oostenrijkse titel en zes keer de Oostenrijkse Cup. In de Oostenrijkse BSL startte Swans Gmunden alvast met een 2 op 2. De Giants speelden ooit Europees tegen Gmunden. In het seizoen 2007-2008 won het met 74-68 in de Lotto Arena en ging het met 80-69 onderuit in Oostenrijk.

Vincent Van Cleemput mag na een bilblessure weer aanpikken bij de selectie, maar komt vanavond nog niet in actie. Alle tien andere Giants zijn speelklaar.

 

Programma eerste speeldag poule B

19.00 Gmunden-Telenet Giants Antwerp
19.00 Hapoel Haifa-Gaziantep