Vanavond (20u30) start de finale van de play-offs in de EuroMillions League in de Lotto Arena. In deze best of five geniet Telenet Giants Antwerp van het thuisvoordeel versus Oostende. Onze Giants veroverden immers na de reguliere fase en met 30 op 36 de poleposition. De selectie van coach Roel Moors won op 10 maart in Vorst Nationaal tevens de finale van de Beker van België tegen Oostende en bereikte de Final Four van de Champions League. Tyler Kalinoski en co. veroverden in het Sportpaleis de bronzen medaille.
Telenet Giants Antwerp kent dus een wonderlijk seizoen, maar wil de kers op de taart. Net als in het jaar 2000 gaat het op zoek naar de dubbel (titel/beker). Willen onze Giants de landstitel naar Antwerpen halen moeten ze echter voorbij Oostende. Dat zal uiteraard niet evident zijn.
De kustploeg is de kampioen van de voorbije zeven jaar en wil een 20ste titel veroveren. Dusan Djordjevic was in de race naar de titel de voorbije zeven jaar de ervaren gids en neemt ook nu nog zijn team op sleeptouw. Met Vincent Kesteloot, Elias Lasisi, ex-Giant Jean-Marc Mwema, Yannick Desiron, Tim Lambrecht, Loic Schwartz, TJ Williams, Nemanja Djurisic en Chase Fieler beschikt de selectie van coach Dario Gjergja over een mix van ervaring en talent. Oostende versterkte zich tevens met Shevon Thomas en Braian Angola.
Wil Telenet Giants Antwerp een gooi doen naar de titel is een goede start in de Lotto Arena vanavond aan de orde. Jae’Sean Tate en zijn ploegmaats rekenen op de support van de trouwe en vele Antwerpse fans. Wedstrijdsponsor is Golden Palace die met randanimatie voor de partij al voor een leuke sfeer zal zorgen. De kassa van de Lotto Arena is open om 19 uur. Naast losse tickets zijn er ook nog steeds combitickets (25 euro voor alle thuiswedstrijden in de finale van onze Giants in de Lotto Arena) beschikbaar. De club roept aan alle fans op om ook in het ROOD naar de Lotto Arena vanavond af te zakken.
#SamenGiants #AllinRed #TelenetGiantsAntwerp
Programma finale play-offs (best of five):
Vrijdag 7 juni 20.30 Telenet Giants Antwerp-Oostende
Zondag 9 juni 20.30 Oostende-Telenet Giants
Dinsdag 11 juni 20.30 Telenet Giants Antwerp-Oostende
Donderdag 13 juni 20.30 Oostende-Telenet Giants Antwerp (eventueel)
Zaterdag 15 juni: 20.30 Telenet Giants Antwerp-Oostende (eventueel)