Weer hoog bezoek vanavond (20 uur!) in de Lotto Arena en in het kader van de 5de speeldag van de Champions League. Telenet Giants Antwerp ontvangt de Duitse topclub Brose Bamberg. De club uit de sterke Bundesliga werd de laatste tien jaar maar liefst zeven keer kampioen en heeft ook vier Duitse triomfen in de Cup op het palmares flikkeren.
Afgelopen weekend verloor het wel en met 92-69 van Braunschweig in de Bundesliga. Het team van de Letse coach Ainars Bagatskis kampt met blessures (Ricky Hickman, Patrick Heckmann, Amoldas Kulboka en Bryce Tayler) en daar ligt misschien voor onze Giants de kans om opnieuw met een Europese stunt uit te pakken.
De Amerikaan Tyrese Rice en de Griek Nikolaos “The Lord of the Rings” Zisis zijn de blikvangers in de selectie hebben tonnen ervaring en speelden bij grote Europese clubs als CSKA Moskou, AEK Athene, Kazan, Maccabi Tel Aviv en Barcelona. Rice won in zijn carrière zowel de Euroleague (2014 met Maccabi Tel Aviv) als de Eurocup (2015 met Khimki Moskou) en is met een gemiddelde van bijna 21 punten per wedstrijd momenteel de tweede beste schutter in de Champions League. Net als Telenet Giants Antwerp telt de Duitse topclub 2 op 4 in poule C van de Champions League.
 Tyler Kalinoski en zijn ploegmaats zullen dus vanavond weer met een Europese topprestatie moeten uitpakken om de winst in de Lotto Arena te houden. Zij rekenen uiteraard weer op de trouwe support van de Antwerpse fans! #Bethere #Weneedyou #Giantsnation #Giantsfever
Programma 6de speeldag poule C: dinsdag 18.00 Lietkabelis (Lit)-Dijon (Fra); 20.00 Telenet Giants Antwerp-Bamberg (Dui); woensdag 18.30 AEK Athene (Gri)-Fuenlabrada (Spa); 18.45 Hapoel Jeruzalem (Isr)-CEZ Nymburk (Tsj)
Stand poule C: 1. Hapoel Jeruzalem (Isr) 4-7; 2. AEK Athene (Gri) 4-7 3. Fuenlabrada (Spa) 4-7; 4. Telenet Giants Antwerp 4-6; 5. Bamberg (Dui) 4-6; 6. Dijon (Fra) 4-5; 7. Lietkabelis (Lit) 4-5; 8. CEZ Nymburk (Tsj) 4-5