Veel tijd om te genieten en te recupereren is er niet voor Telenet Giants Antwerp na het verzilveren van een ticket voor de finale van de Beker van België (zondag 10 maart, Vorst Nationaal). De selectie van coach Roel Moors moet vanavond immers al opnieuw aan de bak.
De dertiende speeldag van de Champions League brengt in de Lotto Arena (20 uur) een partij met Dijon. Onze Giants kunnen zich meteen en na een schitterende Europese campagne op de voorlaatste speeldag van het kampioenenbal verzekeren van de 1/8ste finales. Winst of een nederlaag met achttien punten (62-80 winst in de heenmatch) tegen Dijon en een stek in de 1/8ste finales van de Champions League is een feit. Bij een eventuele nederlaag met twintig punten of meer zijn de Giants niet uitgeschakeld. Dan moet het volgende week winnen in het Griekse AEK Athene of hopen dat Dijon verliest in eigen midden van Hapoel Jeruzalem.
Eerst moet de focus dus naar de partij van vanavond. Bij de Franse ploeg zijn onder meer ex-Giants Ryan Pearson en Gavin Ware (welcome back) actief. Ook David Holston, de kleine Amerikaanse guard met tonnen ervaring in Europa en vooral een speler die met zijn driepunters enorm gevaarlijk is. Dat Dijon vooral niet mag worden onderschat maakte het zondagavond nog eens duidelijk. In de Franse Pro A won het immers met 94-77 van leider ASVEL Villeurbanne. Gavin Ware was maar eventjes goed voor 25 punten in 23 minuten. David Holston pakte onder meer uit met 4 op 7 bommen en Ryan Pearson voor 12 punten en 6 rebounds. Met 11 op 18 prijkt Dijon in de Pro A op de vierde plaats.
Als Telenet Giants Antwerp niet doorstoot in de Champions League speelt het in maart nog altijd Europees. Dan werken Dennis Donkor en zijn ploegmaats de 1/8ste finales van de FIBA Europe Cup af. Een scenario dat kapitein Dave Dudzinski en co. in eerste instantie absoluut willen vermijden.
Onze Giants gaan vanavond in een hopelijk weer kolkende Lotto Arena immers op zoek naar een stek in de Last 16 van de Champions League!
#SamenGiants #TelenetGiantsAntwerp
Programma 13de speeldag poule C
Dinsdag: 18.00 Lietkabalis (Lit)- AEK Athene (Gri); 18.30 Nymburk (Tsj)-Fuenlabrada (Spa); 20.00 Telenet Giants Antwerp-Dijon (Fra)
Woensdag: 20.00 Hapoel Jeruzalem (Isr)-Bamberg (Dui)
Stand poule C
1. AEK Athene (Grie) 12-22
2. Hapoel Jeruzalem (Isr) 12-22
3. Bamberg (Dui) 12-20
4. Telenet Giants Antwerp 12-18
5. Lietkbabelis (Lit) 12-16.
6. Dijon (Spa) 12-16
7. CEZ Nymburk (Tsj) 12-15
8. Fuenlabrada (Spa) 12-15