Telenet Giants Antwerp heeft zich na een knappe zege tegen het Franse Dijon geplaatst voor de 1/8ste finales van de Champions League. Onze Giants plaatsten zich na een 4 op 4 in de kwalificatieronde en versus Larnaca en Cantu voor de hoofdtabel. Tegen Dijon boekten onze Giants maar liefst een zevende overwinning op dertien wedstrijden! Wat een debuut voor de selectie van coach Roel Moors in het kampioenenbal! Na het veroveren van een stek in de finale van de Beker van België (op zondag 10 maart in Vorst Nationaal tegen Filou Oostende) is dit een tweede hoogtepunt van het seizoen.
Tegen het Dijon van onder meer ex-Giants Ryan Pearson en Gavin Ware ging het na een  sprankelend begin en via een dunkende Ismael Bako en Tyler Kalinoski snel naar een 22-10 bonus na het eerste kwart. Ook in het tweede schuifje geen Franse reactie. Geen straffe mosterd dus bij Dijon en halfweg had Telenet Giants Antwerp dan ook een 36-20 bonus op zak.
Dennis Donkor dropte bommen en met ook Paris Lee ging het na drie kwarts naar een 54-39 bonus. In het slotkwart pakte Dijon na 65-50 nog met een remonte uit. De winst bleef wel in de Lotto Arena!
Volgende week woensdag staat in AEK Athene de laatste groepswedstrijd van de eerste ronde op het programma. Een dag later volgt in het Zwitserse Geneve de loting en kent Telenet Giants Antwerp de tegenstander voor de 1/8ste finales van de Champions League. De Spaanse ploegen Tenerife (met Pierre-Antoine Gillet) en Murcia (Kevin Tumba) zijn alvast mogelijke opponenten.
Zaterdag wacht echter eerst een nieuwe belangrijke opdracht in de EuroMillions League in de Mons Arena waar Bergen wacht.
#Congrats #GiantsNation #Giantsfever
 
Telenet Giants Antwerp-Dijon 67-63
Telenet Giants Antwerp: Bako 15, Kalinoski 10 , Lee 8, Sanders 2, Schoepen 2, Akyazili 5, Bleijenbergh 0, Donkor 9, Tate 7, Thompson 3, Vanwijn 6
Dijon: Emegano 10, Holston 0, Leloup 16, Ware 3, Pearson 10, Archinard 0, Chassang 10, Julien 0, Loum 3, Weber 5
Kwarts: 22-10, 14-10, 18-19, 13-24