Telenet Giants Antwerp neemt eind september deel aan het kwalificatietoernooi van de FIBA Europe Cup om een ticket te bemachtigen voor het reguliere seizoen. Er zijn vier poules en alleen de groepswinnaars krijgen een ticket.

Onze Giants kregen een beschermde status en zijn zo rechtstreeks geplaatst voor de halve finale tegen de winnaar van AEK Larnaca (Cyprus) vs Thor Thorlakshofn (IJsland). In de finale zijn de mogelijke tegenstanders het Duitse Göttingen van Roel Moors, BC Trepca (Kosovo) of Sporting CP Lissabon (Portugal). Een interessante poule dus met mooie affiches!

Het kwalificatietoernooi wordt gespeeld van 27 t.e.m. 30 september. Waar onze poule juist afgewerkt wordt, is nog niet geweten. De deelnemende ploegen kunnen zich de komende weken kandidaat stellen. De Lotto Arena is helaas niet beschikbaar op die data.

Coach Skelin en zijn team beginnen midden augustus aan de voorbereidingen van het nieuwe seizoen. Het eerste doel? Kwalificatie voor het reguliere seizoen van de FIBA Europe Cup! Let’s go Giants!