Voorzitter Roger Roels stopt na dit seizoen na 15 mooie jaren als voorzitter bij Telenet Giants Antwerp. In februari 2005 werd Roger voorzitter van de enige Antwerpse stadsploeg in de Belgische competitie.
Onder zijn bewind won Telenet Giants Antwerp de Beker van België in 2007 en 2019, veroverde het in 2007 en 2016 de Supercup, werd het vice-kampioen in 2019 en won het brons na een fantastische Europese campagne in de Champions League in 2019.
Samen met zijn bestuursploeg was Roger Roels in 2007 de bezieler van de Night of the Giants in het Antwerpse Sportpaleis. Dit evenement is ondertussen uitgegroeid tot één van de grootste indoor sportevenementen in België met zo’n 17000 toeschouwers. Op 10 april 2020 reeds de tiende editie! 2020 is tevens het 25ste jaar sinds de overstap van Mechelen naar Antwerpen in 1995.
Met de bouw van de Heylen Vastgoed Basket Campus in Merksem ging ook de droom van een eigen oefencomplex in vervulling.
“Na 15 jaar voorzitterschap is het tijd om de fakkel door te geven aan een jonger iemand. Met Björn Verhoeven hebben we een gepassioneerd een gedreven persoon gevonden. Björn is al enkele jaren lid van de Raad van Bestuur en zal vanaf het seizoen 2020-2021 de nieuwe voorzitter van Telenet Giants Antwerp worden. Ikzelf neem geen afscheid van de Giants, enkel van het voorzitterschap. Ik blijf zetelen in de Raad van Bestuur en zal Björn bijstaan in het sportieve. De Heylen Vastgoed Basket Campus moet de komende jaren nog meer “the place to be” worden van het Antwerpse basketbal en ook daar zal ik me verder voor blijven inzetten,” aldus Roger Roels.
Björn Verhoeven, General Manager van Van Wellen Group, wordt na de betreurde Maurice Schoensetters, Marcel Colla en Roger Roels de vierde voorzitter van Telenet Giants Antwerp.
Bedankt voor de mooie jaren, Roger!